Een crematie in Groningen

Na het overlijden kan ook worden gekozen voor een crematie. Ook bij een crematie komen veel regelzaken kijken. Bent u verantwoordelijk voor het regelen van een uitvaart in Groningen? 0800 Uitvaart kan u helpen bij het regelen van een crematie in Groningen. Met raad en daad staan wij u terzijde; samen zorgen we ervoor dat uw dierbare een waardige crematie krijgt. We houden hierbij uiteraard rekening met de wensen van de overledene en van u als nabestaanden.

Hulp bij het regelen van een crematie

De belangrijkste beslissing die moet worden gemaakt bij een crematie is wat er naderhand met de as van de overledene gebeurt. Het kan zijn dat de overledene dit in zijn of haar wilsbeschikking heeft opgenomen, maar als er niets is vastgelegd zijn er een aantal opties. Zo kan de as worden verstrooid op een zogenaamd strooiveld of in een urn worden begraven of bijgezet in een zogenaamde urnenmuur. Als u de as wilt bewaren kan dat ook in een urn, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals in een sierraad of verwerkt in een schilderij. Na de crematie blijft de as nog 30 dagen in het crematorium, waarna wij als uitvaartverzorger de urn bij de nabestaanden bezorgen.

Als u in Groningen of omgeving een crematie moet verzorgen, wilt u vanzelfsprekend een plechtigheid organiseren die de overledene eer aandoet. Onze uitvaartonderneming helpt u hier graag bij. Wij hebben goede contacten met diverse crematoria in Groningen en omgeving en kunnen er dan ook voor zorgen dat de crematie geheel verloopt volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Wilt u meer informatie over een crematie in Groningen? Neemt u dan contact met ons op.